Анатоли Иванов (музичар)

Анатоли Василјевич Иванов бил руски соло-тимпанист, перкусионист со филхармонискиот оркестар во Санкт Петербург и бил автор на книга [1] и Народен уметник на Русија (1997). [2] Тој исто така бил основач на Руската асоцијација на изведувачи на удари, член на Друштво за ударни уметности, диригент, член на Руско друштво за автори. Предавал на Конзерваториумот во Ленинград. На 12 април 2016 година се одржал концерт во негова чест во театарот Марински. [3]

НаводиУреди

  1. „Vzgljad iz orkestra: tajny soveršennogo zvučanija, o rabote s Evgeniem Mravinskim“. worldcat.org. 2004.
  2. „Указ Президента Российской Федерации от 30 мая 1997 года № 539 «О награждении государственными наградами Российской Федерации»“. Kremlin.ru. May 30, 1997. ИВАНОВУ Анатолию Васильевичу - солисту заслуженного коллектива России - Академического симфонического оркестра Санкт-Петербургской государственной филармонии имени Д.Д.Шостаковича
  3. „Концерт памяти народного артиста РСФСР Анатолия Иванова“. Kudago. 2016.