Алтернативна култура

Алтернативна култура е вид на култура која постои надвор од или на границите на постоечката или таканаречена популарна култура, и најчесто во неа доминираат една или повеќе културни подгрупи. Може да има малку или ништо заедничко со културната подгрупа. Постои и политички термин контракултура.

На поп концерт, облечен во кожа, фризура на косата во Мохавк стил, на коњ со седло налик на мотор

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди