Алексиј Ксифија

Алексиј Ксифијавизантиски протоспатар и италијански катепан од 1006 до 1008 година, го наследува по своето долго раководење Грегориј Траханец. Во март 1007 година, тој издал документ за користење на Александар, опат од Сан Џовани во Ламис.

ИзвориУреди

Претходник
Грегориј Траханец
Италијански катепан
1006–1008
Наследник
Јован Курку