Александрова градина

Александровата градина (руски: Александровский сад) е поранешен парк кој се наоѓал во Московскиот кремљ во Русија. Овој парк бил еден од првите јавни паркови во Русија. Денеска, на негово место се наоѓа споменикот на незнајниот војник.

Александрова градина
Александровский сад
Alexander Garden Gates.JPG
Општи податоци
ГрадМосква
ЗемјаРусија