Александрија (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Александрија е град во Египет.

Александрија може да се однесува на

Градови основани или преименувани од Александар МакедонскиУреди

Други места именувани како АлександријаУреди

АвстралијаУреди

КанадаУреди

Обединето КралствоУреди

САДУреди

Други земјиУреди

Fictional places named AlexandriaУреди

Места со слично имеУреди

ДругоУреди

ПоврзаноУреди