Покраини во Мозамбик

Мозамбик е поделен на 10 покраини (португалски: províncias) и 1 главен град (cidade) со статус на покраина:

 1. Кабо Делгадо
 2. Газа
 3. Ињамбане
 4. Маника
 5. Мапуто (град)
 6. Мапуто
 7. Нампула
 8. Њаса
 9. Софала
 10. Тете
 11. Замбезија
Карта на покраините во Мозамбик

ПоврзаноУреди

Надворешни врскиУреди