Парохии во Доминика

Знаме на Доминика.

Парохиите во Доминика се првостепените административни единици во државата. Оваа островска држава е поделена на десет парохии.

ПарохииУреди

  1. Сент Ендру
  2. Сент Дејвид
  3. Сент Џорџ
  4. Сент Џон
  5. Сент Џозеф
  6. Сент Лук
  7. Сент Марк
  8. Сент Патрик
  9. Сент Пол
  10. Сент Питер

ПоврзаноУреди