Области во Бахреин

Карта на областите во Бахреин

Бахреин е поделен на 5 области („мухафази“). Секоја од нив има свој општински совет, кој се бира на посебни избори.

Областите се следниве:

  1. Престолнинска
  2. Централна
  3. Мухарак
  4. Северна
  5. Јужна

ПоврзаноУреди

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди