Агсу
Азербејџан со Агсу.
Население: 65.900
Површина (км2): 1.020
Главен град: Агсу

Агсу (Ağsu) е административен регион во Азербејџан. Главен град на округот е Агсу. Агсу има население од околу 65.000 жители и површина од околу 1.020 километри квадратни.

ПоврзаноУреди