Отвори го главното мени
Агдаш
Азербејџан со Агдаш.
Население: 93.100
Површина (km²): 1.050
Повикувачки код: 193
Поштенски код: AZ0300
Главен град: Агдаш

Агдаш (азерски: Ağdaş) е административен регион во Азербејџан. Главен град на округот е градот Агдаш кој бил основан во 16 век.

НаселениеУреди

Населението на округот е составено до 93.100 жители, од кои Азербејџанците сочинуваат околу 98 % од населението.

ПоврзаноУреди