Џерси Сити

град во Њу Џерси, САД

Џерси Сити (англиски: Jersey City) е град во американската држава Њу Џерси. Овој град според статистиките во 2006 година, има 242 389 жители, што го прави најголем град во Њу Џерси после Њуарк, и 77-ти град по број на жители во САД.

Џерси Сити