Џексонвил

(Пренасочено од Џексонвил, Флорида)

Џексонвил (англиски: Jacksonville) е град вo американската држава Флорида. Овој град според статистиките во 2006 година, има 794 555 жители, што го прави најголем град во Флорида, и 12-ти град по број на жители во САД.

Џексонвил