Ќурдемир (округ)

округ во Азербејџан
Ќурдемир
Местоположба.
Население: 98.173
Површина (км²): 1.631,5
Гл. град: Ќурдемир

Ќурдемир (азерски: Kürdəmir) — административен округ во Азербејџан.

ПоврзаноУреди