Јусуф Ќамил-паша (1808, Арапгир - 1876, Истанбул) — османлиски државник и голем везир од 5 јануари 1863 до 1 јуни 1863 г.[1]

Наводи уреди

  1. „Владетели на Турција“. Посетено на 17 јануари 2016. (англиски)