Сербске новини

(Пренасочено од SERBSKE NOWINY)
Serbske Nowiny 7.01.1899.png

Сербске новини (Serbske nowiny) е единствениот вечерник-дневен весник на горнолужички јазик. Излегува во Бауцен, Германија, секој ден освен сабота и недела. Сегашен главен уредник на Сербске Новини е Јанек Уоучер.

Надворешни врскиУреди