Mahasz е унгарска музичка индустриска асоцијација, пронајдена во 1992. Mahasz управува со унгарските музички награди и ја одржува музичката табела за Унгарија.

„Mahasz“ е кратенка за Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége (Здружение на унгарски издавачки куќи).

Ниво на сертификации уреди

Музички ЦД-а уреди

Домашен репертоар уреди

Сертификации[1] Пред 12 јуни, 1992 Пред 3 декември, 1997 Пред 23 април, 2002 Пред 23 февруари, 2005 Пред 13 септември, 2006 Пред 1 октомври, 2009 Од 1 октомври, 2009
Злато 100,000 50,000 25,000 15,000 10,000 7,500 5,000
Платина 200,000 100,000 50,000 30,000 20,000 15,000 10,000
Дијамант 400,000 200,000 - - - - -

Интернационален репретоар уреди

Сертификации[2] Копии
Злато 3,000
Платина 6,000

Синглови уреди

Сертификација[2] Копии
Злато 1,500
Платина 3,000

Музички ДВД-а уреди

Сертификација[2] Џез/класична Поп
Злато 1,000 2,000
Платина 2,000 4,000

Наводи уреди

  1. „A díjak története - Arany- és platinalemezek - MAHASZ - Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége“. mahasz.hu. Посетено на 23 January 2011.
  2. 2,0 2,1 2,2 „Mi számít arany- és platinalemeznek? - Arany- és platinalemezek - MAHASZ - Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége“. mahasz.hu. Посетено на 23 January 2011.

Надворешни врски уреди