Just A Little More Love

Just a Little More Love е насловот на првиот студиски албум на Дејвид Гета, издаден на 10 јуни, 2002 од страна на продукциските куќи Gum Productions, Virgin Records и EMI France. Албумот се состои од тринаесет песни. Во албумот се појавуваат два главни вокалисти, Крис Вилис и Барбара Тукер. Песната која е насловена по насловот на албумот "Just a Little More Love" била снимена за само 30 минути.[2] Од албумот биле издадени четири песни: "Just a Little More Love", "Love Don't Let Me Go", "People Come People Go" и "Give Me Something".

„Just a Little More Love“
Студиски албум од Дејвид Гета
Издаден10 јуни 2002
ЖанрХаус музика
ЕДМ
Траење49:06
Издавачка куќаEMI France
Virgin Records France
Gum Productions
ПродуцентДејвид Гета, Јоаким Гарауд
Дејвид Гета — Хронологија
Just a Little More Love
(2002)
Guetta Blaster
(2004)
Издадени песни од Just a Little More Love
 1. "Just a Little More Love"
  Издадена: 14 јули, 2001
 2. "Love Don't Let Me Go"
  Издадена: 28 февруари, 2002
 3. "People Come People Go"
  Издадена: 12 јули, 2002
 4. "Give Me Something"
  Издадена: 6 октомври, 2002
 Професионални оценки
Прегледни резултати
Извор Оценка
Allmusic 3/5 ѕвездички[1]

Список на песниУреди

 1. "Just a Little More Love" (заедно со Крис Вилис) - 3:20
 2. "Love Don't Let Me Go" (заедно со Крис Вилис) - 3:36
 3. "Give Me Something" (заедно со Барбара Тукер) - 5:44
 4. "You" (заедно со Крис Вилис) - 3:23
 5. "Can't U Feel the Change" (заедно со Крис Вилис) - 4:53
 6. "It's Alright (Preaching Paris)" (заедно со Барбара Тукер) - 3:49
 7. "People Come People Go" (заедно со Крис Вилис) - 3:19
 8. "Sexy 17" (заедно со Хуан Розоф) - 3:27
 9. "Atomic Food" (заедно со Крис Вилис) - 3:09
 10. "133" - 3:41
 11. "Distortion" (заедно со Крис Вилис) - 3:11
 12. "You Are the Music" (заедно со Крис Вилис) - 5:58
 13. "Lately" - 1:39
Интернационална верзија
 1. "Just a Little More Love (Воли Лопез ремикс преработка)" (заедно со Крис Вилис) - 3:45
 2. "Love Don't Let Me Go" (заедно со Крис Вилис) - 3:36
 3. "Give Me Something" (заедно со Барбара Тукер) - 5:44
 4. "Can't U Feel the Change" (заедно со Крис Вилис) - 4:53
 5. "It's Alright (Preaching Paris)" (заедно со Барбара Тукер) - 3:49
 6. "Sexy 17" (заедно со Хуан Розоф) - 3:27
 7. "Atomic Food" (заедно со Крис Вилис) - 3:09
 8. "You" (заедно со Крис Вилис) - 3:23
 9. "Distortion (Вокална преработка ремикс)" (заедно со Крис Вилис) - 3:11
 10. "Just for One Day (Heroes)" (заедно со Дејвид Боуви) (Радио преработка) - 3:00
 11. "You Are the Music" (заедно со Крис Вилис) - 5:58
 12. "Lately" - 1:39
 13. "Just a Little More Love (Електро преработка)" (заедно со Крис Вилис) - 3:20

ReferencesУреди