De Luxe (музички албум)

De Luxe – музички албум на македонската рок-група „Д’ Далтонс“ од 2004 година, издание на „Авалон продукција“.

Содржина

уреди

Албумот содржи 11 песни плус извадок од песната „Words of Love“ на Бади Холи:[1]

 • Кама Сутра
 • Л’жга
 • 1001-ви
 • Град
 • Ја и ти
 • К...
 • Дете
 • Пикавец!
 • Она и таа (се две)
 • Куче?
 • Шаржер

Музиката, текстовите, аранжманите на песните и дизајнот на албумот се дело на групата. Исто така, песните се снимени, миксани и мастеризирани од членовите на групата во Д.О.С. „Пролет“, освен песните „1001-ви“, „Град“ и „Она и таа (се две)“, кои се снимени во студиото „До Ре Ми“ во 1996 година.[2]

Наводи

уреди
 1. D’ Daltons, De Luxe. Avalon Produkcija, 027, 2004.
 2. D’ Daltons, De Luxe. Avalon Produkcija, 027, 2004.