Овој шаблон се користи за потсетување на корисниците да го користат копчето „Прегледај“. Шаблонот се субституира — {{subst:прегледај}}.

Опционален параметар е статијата која последен пат ја уредувал корисникот — {{subst:прегледај|Име на статија}}