Чекори за сеќавање (роман)

Чекори за сеќавање е легендарниот роман на писателот Николас Спаркс, чија оригинална верзија е излезена во октомври 1999 година на англиски јазик.

Чекори за сеќавање
Чекори за сеќавање.jpg
корица на романот
АвторНиколас Спаркс
Изворен насловA walk to remember
ЗемјаСАД
ЈазикАнглиски
ЖанрДрама
Романса
Издадена
октомври 1999