Хром (населба)

населба во Скопје

Хром — високоурбанизирана населба во Општина Ѓорче Петров. Таа се граничи со населбата Ѓорче Петров на запад, на север со Влае, и на југ со Карпош IV. Во населбата живеат околу 500 до 600 домаќинства.

Поглед на населбата, која е сместена во средишниот дел на фотографијата

Географија

уреди

Низ населбата тече реката Вардар.

Густина

уреди

Населбата е густо населена поради урбанизацијата.

Демографија

уреди