Хамбург (појаснување)

појаснителна страница на Википедија

Хамбург, службено познат како Слободен и ханзеатски град Хамбург, е германски втор најголем град и сојузна покраина.

Хамбург може да се однесува на:

МестаУреди

ГерманијаУреди

САДУреди

НасекадеУреди

ЛуѓеУреди

БродовиУреди

Растенија и животниУреди