Феникс Хаген

Феникс Хаген е германски кошаркарски клуб од Хаген, кој се појавил од тимот на Втората дивизија на Спрус Хаген (наречен БГ Хаген) во 2004 година. Германската екипа понатаму ја стекнала лиценцата на BG Hagen 2. Овој тим игра во вундеслига про А, на некој начин ова е втора лига. Феникс Хаген не е - како што тврдат медиумите - наследник на екипата Брант Хаген. Клуб кој го наследил клубот Брант Хаген бил ББВ Хаген.

Арена Кролман, место каде што се играат домашните натпревари на Феникс Хаген

Надворешни врскиУреди