Страшенски телевизиски јарбол

Општ преглед

Страшенскиот телевизиски јарбол е една од највисоките архитектонски структури во Европа и највисоката во Молдавија. Изграден е во 1984-85 година и е со јарбол висок 355 метри (решеткаста челична конструкција со квадратна пресека) сместена во близина на Страшени во Молдавија користена за ФМ радио и ТВ преноси.

Пренесени програмиУреди

ТелевизијаУреди

Програма Број на канал Фреквенција Поларизација Макс. dBW Излез, реално / макс
Moldova 1 3 55,25   MHz хоризонт. 59,6 40   kW / 50   kW
2 Plus ( Antena 1 ) 11 217,25   MHz хоризонт. 51,8 40   kW / 50   kW
Euro-TV Chisinau 23 487,25   MHz хоризонт. 55,5 1   kW
Prime (Первый канал) 30 543,25   MHz хоризонт. 57,8 20   kW
NIT (TVCi) 48 687,25   MHz хоризонт. 55,5 1   kW

РадиоУреди

Програма Фреквенција Поларизација Макс. dBW Излез, реално / макс
Antena C. 67,58 хоризонт. 42,3 4   kW
RFE / RL 68,48 хоризонт. 4   kW
Radio Moldova 100,5 хоризонт. 43,0 4   kW
Vocea Basarabiei 102.3 хоризонт. 40 1   kW / 4   kW
Radio France International 107,3 хоризонт. 40,0 1   kW / 4   kW

Надворешни врскиУреди