Стара Река (Бигла)

археолошко наоѓалиште во Македонија

Стара река, некропола од доцноантичкото време. Се наоѓа во непосредна близина на шумската станица, на левиот брег на Стара Река. Таму се откриени неколку гробови, градени од камени плочи. (А.К.)[1]

Наводи уреди

  1. Коцо, Димче (1996). Археолошка карта на Република Македонија. Скопје: МАНУ. ISBN 9789989101069