Системски пораки

Ова е список на системските пораки расположливи за именскиот простор „МедијаВики“. Одете на Превод на МедијаВики и translatewiki.net ако сакате да придонесете кон општото преведување на МедијаВики.
Системски пораки
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница
Име Текст по основно
Сегашен текст
1movedto2 (разговор) (Преведување) moved [[$1]] to [[$2]]
1movedto2_redir (разговор) (Преведување) moved [[$1]] to [[$2]] over redirect
3d (разговор) (Преведување) 3D
3d-badge-text (разговор) (Преведување) 3D
3d-desc (разговор) (Преведување) Дава поддршка за податотечни формати во 3Д
3d-nopatent (разговор) (Преведување) Ништо не е одбрано
3d-patent (разговор) (Преведување) Патентни дозволи:
3d-patents (разговор) (Преведување) -
3d-thumb-placeholder (разговор) (Преведување) Вчитувам минијатура...
about (разговор) (Преведување) За {{SITENAME}}
aboutpage (разговор) (Преведување) Project:За {{SITENAME}}
aboutsite (разговор) (Преведување) За {{SITENAME}}
abusefilter (разговор) (Преведување) Раководење со филтерот за злоупотреби
abusefilter-accountreserved (разговор) (Преведување) Оваа корисничка сметка е резервирана за употреба од филтерот за злоупотреби
abusefilter-action-block (разговор) (Преведување) Блокирај
abusefilter-action-blockautopromote (разговор) (Преведување) Блокирај автоунапредување
abusefilter-action-degroup (разговор) (Преведување) Отстрани од групите
abusefilter-action-disallow (разговор) (Преведување) Забрани
abusefilter-action-rangeblock (разговор) (Преведување) Опсежен блок
abusefilter-action-tag (разговор) (Преведување) Ознака
abusefilter-action-throttle (разговор) (Преведување) Стесни
abusefilter-action-warn (разговор) (Преведување) Предупреди
abusefilter-autopromote-blocked (разговор) (Преведување) Оваа постапка е автоматски утврдена како штетна, и затоа не е дозволена. Покра тоа, од безбедносни причини, привремено ви се одземени извесни привилегии кои обично им следуваат на докажани корисници. Еве краток опис на правилото за злоупотреби според кое беше утврдено дека сте направиле престап: $1
abusefilter-block-anon (разговор) (Преведување) Блокирај анонимни корисници
abusefilter-block-talk (разговор) (Преведување) разговорната страница е блокирана
abusefilter-block-user (разговор) (Преведување) блокирај зачленети корисници
abusefilter-blockautopromotereason (разговор) (Преведување) Автоунапредувањето е автоматски одложено од филтерот на злоупотреби. Опис на правилото: $1
abusefilter-blocked-display (разговор) (Преведување) Ова дејство е автоматски утврдено како штетно, и забрането Ви е да го извршите. Покрај ова, за да се заштити {{SITENAME}}, вашата корисничка сметка и сите поврзани IP-адреси се блокирани од уредување. Ако оваа реакција се должи на некаква грешка, обратете се на администратор. Еве краток опис на правилото за злоупотреби според кое беше утврдено дека сте направиле престап: $1
abusefilter-blocked-domains-actions-header (разговор) (Преведување) Дејства
abusefilter-blocked-domains-add-explanation (разговор) (Преведување) Тука можете да додадете домен во списокот на блокирани домени.
abusefilter-blocked-domains-add-heading (разговор) (Преведување) Додај нова блокиран домен
abusefilter-blocked-domains-add-submit (разговор) (Преведување) Поднеси
abusefilter-blocked-domains-attempted (разговор) (Преведување) Текстот што сакавте да го објавите беше блокиран од нашиот филтер. Причината е тоа што текстот го содржи блокираниот домен $1
abusefilter-blocked-domains-cannot-edit-directly (разговор) (Преведување) Поставањето и менувањето на блокирани надворешни домени мора да се прави преку [[Special:BlockedExternalDomains|службената страница]].
abusefilter-blocked-domains-domain (разговор) (Преведување) Домен за блокирање, на пр. wikipedia.org
abusefilter-blocked-domains-domain-added-comment (разговор) (Преведување) Додај блокиран надворешен домен $1 со белешките: $2
abusefilter-blocked-domains-domain-header (разговор) (Преведување) Домен
abusefilter-blocked-domains-domain-removed-comment (разговор) (Преведување) Отстрани блокиран надворешен домен $1 со белешките: $2
abusefilter-blocked-domains-intro (разговор) (Преведување) Надворешните врски што одговараат на овој список ќе бидат блокирани кога некој ќе ги стави во страница. Овие домени се складираат во [[MediaWiki:BlockedExternalDomains.json]].
abusefilter-blocked-domains-invalid-entry (разговор) (Преведување) Ставката $1 во JSON е неважечка. Треба да биде објект само со полињата „domain“ и „notes“ — обете низи
abusefilter-blocked-domains-json-error (разговор) (Преведување) JSON треба да биде строј
abusefilter-blocked-domains-notes (разговор) (Преведување) Белешки
abusefilter-blocked-domains-notes-header (разговор) (Преведување) Белешки
abusefilter-blocked-domains-remove (разговор) (Преведување) отстрани
abusefilter-blocked-domains-remove-explanation-initial (разговор) (Преведување) На оваа страница можете да отстраните блокиран домен
abusefilter-blocked-domains-remove-reason (разговор) (Преведување) Причина
abusefilter-blocked-domains-remove-submit (разговор) (Преведување) Отстрани
abusefilter-blocked-domains-remove-title (разговор) (Преведување) Отстрани блокиран домен
abusefilter-blocked-domains-title (разговор) (Преведување) Блокирани надворешни домени
abusefilter-blocker (разговор) (Преведување) Филтер за злоупотреби
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница