Акустична гитара: Разлика помеѓу преработките

с
нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
с (Нова страница: '''Acoustic guitar''' can refer to the following musical instrument: *Nylon and gut stringed guitars: **Renaissance guitar **Baroque guitar **Romantic guitar...)
 
сНема опис на уредувањето
{{Појаснување}}
'''Acoustic guitar''' can refer to the following musical instrument:
 
'''Акустична гитара''' може да се однесува на еден од следните музички инструменти:
*Nylon and gut stringed guitars:
**[[Renaissance guitar]]
**[[Baroque guitar]]
**[[Romantic guitar]]
**[[Classical guitar]], the modern version of the original guitar, with nylon strings
**[[Flamenco guitar]]
*Steel stringed guitars:
**[[Steel-string acoustic guitar]], also known as western, folk or country guitar
**[[Twelve string guitar]]
**[[Resonator guitar]] (such as the ''[[Dobro]]'')
**[[Archtop guitar]]
**[[Battente guitar]]
*[[Acoustic bass guitar]]
*[[Russian guitar]]
*Novelty instruments:
**[[Harp guitar]]
**[[guitjo|Banjo guitar]]
**[[lute|Guitar lute]]
 
*Гитари со најлонски и пластични жици:
'''"Acoustic Guitar"''' is also a song by The Magnetic Fields from their 1999 album ''[[69 Love Songs]]''
**[[mk:АкустичнаРенесансна гитара]]
**[[Барокна гитара]]
**[[Романтичарска гитара]]
**[[Класична гитара]], модерната верзија на оригиналната гитара, со најлонски жици
**[[Фламенко гитара]]
*Гитари со челични жици:
**[[Западна гитара|Акустична гитара со челични жици]], исто така позната како западна, фолк или кантри гитара
**[[Дванаесет-жичана гитара]]
**[[Резонаторска гитара]] (како ''[[Добро (музички инструмент)|Добро]]'')
**[[Батенте гитара]]
*[[Акустична бас гитара]]
*[[Руска гитара]]
*Нови инструменти:
**[[Харфна гитара]]
**[[Гитџо|Бенџо гитара]]
**[[лејта|Гитара-лејта]]
 
==Видете исто така==
==See also==
*[[Гитара#Типови на гитари|Типови на гитари]]
*[[Guitar#Types of guitar|Types of guitar]]
*[[Електрична гитара]]
*[[Electric guitar]]
 
{{Disambig}}
[[cs:Akustická kytara]]
**[[Renaissanceen:Acoustic guitar]]
[[mk:Акустична гитара]]
[[ru:Акустическая гитара]]
13.850

уредувања