Разлика помеѓу преработките на „Независна Држава Хрватска“

нема опис на уредувањето
}}
 
'''Независна Држава Хрватска''' ({{lang-hr|Nezavisna Država Hrvatska}}, '''NDHНД Хрватска'''; {{lang-de|Unabhängiger Staat Kroatien}}; {{lang-it|Stato Indipendente di Croazia}}) — поранешна [[марионетска држава]] на [[Нацистичка Германија|Германија]] и [[Кралство Италија|Италија]] за време на [[Втората светска војна]].<ref>"[http://www.britannica.com/eb/topic-1413183/Independent-State-of-Croatia Independent State of Croatia]". Britannica Online Encyclopedia. Retrieved 8 September 2009.</ref><ref>"[http://encarta.msn.com/encyclopedia_761577939_7/Croatia.html Croatia]". Microsoft Encarta Online Encyclopedia. Retrieved 8 September 2009.</ref><ref>"[http://www.ushmm.org/wlc/article.php?lang=en&ModuleId=10005456 Yugoslavia]". ''Holocaust Encyclopedia''. United States Holocaust Memorial Museum. Retrieved 8 September 2009. [http://www.webcitation.org/5kwrEj3LA?url=http%3A%2F%2Fencarta.msn.com%2Fencyclopedia_761577939_7%2FCroatia.html Archived] 31 October 2009.</ref> Се наоѓала на поголемиот дел од денешната територија на [[Хрватска]] и [[Босна и Херцеговина]] како и помали делови од [[Србија]] и [[Словенија]].
 
== Наводи ==
Анонимен корисник