Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Илинденско востание“

нема опис на уредувањето
 
Владко, можеш ли да ми кажеш оваа република што ја спомна како гласи на англиски - да ја побарам на интернетов, или пак дај ми линкови... Доколку навистина е прва република, тогаш ќе го сменам делот дека Крушевската република е прва на Балканот.
 
Ето ти източник на английски: Muslim Minorities in Bulgaria, www.emz-berlin.de/projekte_e/pj41_pdf/Marushiakova.pdf
Разбира се, т.нар. Тъмръшка република в никакъв случай не може да омаловажи приноса на Крушевската република в борбата против османския гнет на Балканите.
 
Во врска со дискусиите, да ти кажам дека слободно можеш да пишуваш на бугарски. Меѓутоа и македонската и бугарската википедија те замолува тука статиите да ги пишуваш на македонски, без разлика што ти тоа го сметаш за бугарски дијалект. Во спротивно, ќе го сметаме тоа за континуирана (и морам да додадам, непотребна) провокација. Ако сметаш дека вршиме цензура те советувам да тркнеш до оваа страница да видиш што Википедија не е (страницата е на бугарската енциклопедија): [http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F:%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE_%D0%BD%D0%B5_%D0%B5_%D0%A3%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%8F]
Анонимен корисник