Разлика помеѓу преработките на „КБ Прво пензиско друштво“

нема опис на уредувањето
Принципот на акумулација и капитализација на средствата на доброволните индивидуални или професионални сметки, поддржана со инвестиции на средствата на доброволните пензиски фондови и формирање на идните пензиски надоместоци од доброволните фондови врз основа на висината и периодот на уплата на средствата, наплатените надоместоци и приносот од инвестиции, овозможува дефинирање на висината на акумулираните средства што се користат за исплата на пензиски надоместоци од доброволните фондови.<ref> [http://www.kbprvo.com.mk/web/guest/kbprvdobrovolen Прв отворен доброволен пензиски фонд] </ref>
== Наводи ==
<references/>
{{наводи}}
 
[[Категорија: Економија]]
[[Категорија: Финансии]]
[[Категорија: Банкарство]]
[[Категорија: Економија на Македонија]]
[[Категорија: Финансиски систем на Македонија]]
Анонимен корисник