Разлика помеѓу преработките на „Суперспроводливост“

Во 1986 било откриено дека некои керамички материјали имаат критична температура над 90 келвини (-183 °C). Ваквите високи температури се невозможни за ковенционалните суперспроводници и со тоа следи тие да се нарекуваат високо температурни суперспроводници. Во ковенционалните суперспроводници, електроните се формираат во бакарни парови под дејство на хелиум фононите. Најдобриот модел од високо температурните спроводници сеуште e суров.
 
{| class="wikitable sortable"
|-
! Супстанца !!Критична температура (К) !!Критична температура (°C)
172

уредувања