Разлика помеѓу преработките на „Методија Андонов - Ченто“

с
(Додадени се повеќе релевантни факти извадени од литератури од брвни Македонски историчари.)
* [http://mk.wikibooks.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B0_%D0%90%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2_-_%D0%A7%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE Документи за Ченто на Викикниги]
* [http://www.scribd.com/full/43410978?access_key=key-q3hnj31w3p6e5tzwmse Жалба од Методија Андонов Ченто, осуденик на КПЗ Идризово]
* Лекции од историја на современата македонска држава, Виолета Ачкоска, Скопје, 2011.
 
{{Орден на Република Македонија}}
2

уредувања