Разлика помеѓу преработките на „Полимеризација“

Додаден 21 бајт ,  пред 7 години
 
Ова откритие важно од теоретска гледна точка, но уште поважна е можноста за практична примена на ваквите материјали. Тие можат да се користат за заштитни филтри против електромагнетна радијација за компјутерските монитори. Прозорските стакла превлечени со тенок филм од вакви материјали можат да се осветлуваал или затемнуваат во зависност од јачината на светлината. Исто така, важни се за изработка на соларни ќелии, екрани за мобилни телефони и мини телевизиски и компјутерски монитори. Најголема перспектива се гледа во можноста од нив да се изработуваат делови во електорниката што ке се сотојат само од еден молекул.
 
Гогов Ташо
 
[[Категорија:Хемија]]
Анонимен корисник