Разлика помеѓу преработките на „Универзитет „Св. Климент Охридски“ – Битола“

нема опис на уредувањето
с (r2.7.1) (Бот Додава: fr:Université Saint-Clément d'Ohrid de Bitola)
 
== Студии и наставници ==
Универзитетот реализира наставно-образовен процес од 2650 додипломски студиски програми, 49 студиски програми за последипломски студии и 1410 студиски програми за последипломскидокторски студии. На високообразовните установи на универзитетот студираат повеќе од 13.000 студенти, а наставнообразовниот процес го реализираат 323219 наставно-научнинаставнички, 93 соработнички и помошнички215 административно-технички кадрикадар. Дејноста на научно-истражувачката дејност ја остваруваат 54 научни работници.
 
== Извори ==
Анонимен корисник