Разговор:Список на бугарски владетели: Разлика помеѓу преработките

 
Велиш "на коя литературна система да пиша". Тоа значи дека ја застапуваш истата теза дека македонскиот е само еден од "литературните системи на бугарскиот јазик" и се осмелуваш таа националситичка теза отворено да ја искажуваш овде? Имаш ли малку почит кон Македонците воопшто?! Овде не се пишува на никаква "литературна система", туку на македонски јазик. Дали јас разбирам или не, тоа не е твоја работа. '''Твоја должност е да пишуваш на македонски јазик'''. Но, ваквото твое однесување само оди во прилог на моето тврдење за твојата пропагандна цел, како и на останатите твои со-пропагандисти овде. Мислам дека оваа навреда којашто ја искажа за македонскиот јазик е доволна причина администраторите да те блокираат и тебе од понатамошно уредување. --[[Корисник:Amacos|Amacos]] 20:03, 28 септември 2007 (UTC)
 
::Ще ти се... администраторите не са толкова дребнави като тебе. В беседата (разговора) мога да пиша на който си сикам език щом като отсрешната страна ме разбира и ми отговаря!!! Повече не е достатъчно. Виж статиите ги пиша на македонски, и то с възможно най-малко грешки... В сръбското уики например също пиша в беседите на български, и до сега никой от тамошното уики не ме е заплашвал със блокиране, че не говоря сръбски просто защото хората там са по-разбрани и цивилизовани... Все пак живеем в 21 век... на комуникациите, свободата на словото, на изразяване, на мненията на Обединена Европа... все неща, които за теб очевидно не значат нищо...--[[Корисник:Pakko|Pakko]] 20:13, 28 септември 2007 (UTC)
620

уредувања