Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Филозофија“

с
нема опис на уредувањето
с
Што мислам под „стандардизирани“? Зборови со претставката „изо“ (ισο - еднаков) - изотоп, изобар, изохипса; потоа зборови кои содржат „физио-“ (φύση - природа) - физиологија, физика, физиономија; имиња како Езоп (Αίσοπος) и многу други работи кои ме мрзи да ги мислам сега. Повеќе од јасно е дека е наметната употребата на философија, dare I say од суеверие или whatever, демек зофос значело мрак, и веднаш страв да не се вика љубов кон мракот. Извинете што вака насилно влетав :) Ама имаме физибилити студии, консалтинг фирми и какви не (наметнати) глупости во јазиков на кои никој не му текнува да ги каже едноставно со македонското име (што е голем проблем), па сега ќе измислуваме нова транскрипција на старогрчкиот јазик. <small> -{[[Википедија:Администратори|помош?]]}-</small>  [[Разговор_со_корисник:Guitardemon666|гитардемон]] 21:18, 14 март 2011 (CET)
:Како се вика нашиот јазик? --[[User:Wikimk|Wikimk]] <small>([[User talk:Wikimk|разговор]])</small> 22:08, 14 март 2011 (CET)
::Македонски? Зошто? Сега ни лични заменки не смеам да користам? Оф леле, фрустрации, фрустрации... А да се задржевме на темата? <small> -{[[SpecialВикипедија:Contributions/79.103.129.209Администратори|79.103.129.209помош?]] }-</small>([[User talkРазговор_со_корисник:79.103.129.209Guitardemon666|разговоргитардемон]])</small> 16:4445, 15 март 2011 (CET)
13.850

уредувања