Разлика помеѓу преработките на „Семрежен услужник“

нема опис на уредувањето
Интернет сервис провајдерите искористуваат голем број на технологии за да им овозможат на потрошувачите да се поврзат на нивните мрежи.
 
За корисниците и малите бизниси, во најпопуларни опции спаѓаат dial-up, DSl (или, Асиметрична дигитална претплатничка линија, ADSL), широкопојасен безжичен интернет, кабелски[[Кабелски модем]], FTTH и интегрирани сервиси за дигитални мрежи (ISDN)(основна стапка на интрфејс). За клиентите со покомплицирани барања, како што се средни, до големи бизниси или другите интернет провајдери, DSL (често SHDSL или ADSL), Ethernet[[Етернет]], Metro Ethernet, Gigabit Ethernet, Frame Relay, ISDN (BRI или PRI), ATM, сателитски интернет пристап и синхрони оптички мрежи се најсоодветни за користење.
 
'''Типични врски за домашно користење'''
25

уредувања