Деловен план: Разлика помеѓу преработките

Одземени 148 бајти ,  пред 12 години
[непроверена преработка][непроверена преработка]
*Собирањето на средства е главната намера на многу бизнис планови, откако тие се поврзуваат со неразделивиот можен *успех/неуспех на ризикот на компанијата.
 
===Целосен менаџмент на квалитетот===
Целосниот менаџмент на квалитетот (TQM) е бизнис менаџмент стратегија која тежнее кон вметнување на сознание за квалитетот во целиот организационен процес. Целосниот менаџмент на квалитетот беше нашироко употребуван во производството, образованието, телефонските центри, владата, и услугите во индустријата, како и во НАСА и научните програми.
За повеќе детали околу ова тема, погледнете под Целосен менаџмент на квалитетот.
Целосниот менаџмент на квалитетот (TQM) е бизнис менаџмент стратегија која тежнее кон вметнување на сознание за квалитетот во целиот организационен процес. Целосниот менаџмент на квалитетот беше нашироко употребуван во производството, образованието, телефонските центри, владата, и услугите во индустријата, како и во НАСА и научните програми.
 
==Правичен менаџмент==
Анонимен корисник