Синтакса на место

синтаксата на место ― поим во просторната анализа во рамките на географските информациски системи. Постои потенцијал во комбинирањето на географски насочени истражувања за пристапност и геометриски насочени истражувања во архитектурата, како што е синтаксата на просторот, како што е наведено на пример, Стол и други.[1]

Наводи

уреди
  1. A. Ståhle, L. Marcus and A. Karlström (2008). „Place Syntax: Geographic accessibility with axial lines in GIS“. Proceedings in 5th Space Syntax Symposium, Delft.

Надворешни врски

уреди