Северна Англија

Северна Англија, исто така познат како Северот на Англија е е културен регион на Англија. Тоа не е официјален владин регионот, туку неформално соединување на општините. Овој регион се протега околу реката Трент на југ, до Шкотска на север.

Скафел, највисокиот врв во Англија