Светско клупско првенство во фудбал

Светско клупско првенство е меѓународно фудбалско натпреварување организирано до ФИФА. Првенството започна во 2000 год Тоа не се одржуваше во периодот помеѓу 2001 и 2004.

Светско клупско првенство во фудбал
FIFA Club World Cup logo.svg