Светски регистар на морски видови

Светски регистар на морски видови (англиски: World Register of Marine Species) е база на податоци која се стреми да обезбеди авторитативна и сеопфатна список на имињата на морските организми. Содржината на регистарот е изменувана и одржувана од научници, специјалисти за секоја група организми. Регистарот е основан во 2008 година и финансиран од страна на Европската Унија. Во септември 2012 година во регистарот биле запишани 214.921 видови на морски организми.

World Register of Marine Species
КратенкаWoRMS
Основана2008
СедиштеБелгија
Мреж. местоhttp://www.marinespecies.org/index.php

External linksУреди