Ром (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија

Ром — припадник на Ромите, раселен индоевропски народ низ светот.

Ром, исто така, може да се однесува на:

Компјутери и математикаУреди

  • РОМ меморија — вид на компјутерска меморија која се користи во електронските уреди

ГеографијаУреди

  • Ром (река) — река во Швајцарија и Италија
  • Ром (Мекленбург) — општина во округот Лудвигслуст-Пархим, Мекленбург-Западна Померанија