Предлошка:Medical citation needed

[medical citation needed]

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

Предлошка за брзо создавање на навод од страница на медицинскиот речник на The Free Dictionary. Како кратенка може да се користи {{TFDM}}.

Насловот на страницата во речникот за одреден поим е последниот збор во URL-то, на пример:

http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/subacute

Ако има повеќе зборови во насловот, тие во URL-то се одделени со знак +

http://medical-dictionary.thefreedictionary.com/acute+inflammation

Овој наслов треба да се искористи како параметар во предлошката и да се наведе како истиот да се прикаже и кога била пристапена страницата:

<ref>{{TFDM|врска=acute+inflammation|наслов=Acute inflammation|датум=19 јуни 2021}}</ref>

што ќе создаде:

[1]

НаводиУреди