1. REDIRECT Шаблон:Шаблонски документ гледан директно

КористењеУреди

{{Lx|ознака|име|имен. простор|натпис}} дава ознакаиме (уреди|натпис|историја|врски|погледни|дневници)

Ова е метапредлошка за семејството предлошки Шаблон:Ln. Предлошкава не се користи самостојно. Неговата цел е да обезбеди сите ln-предлшоки да изгледаат исто.