Предлошка:GRIN

„{{{name}}}“. База на GRIN. (англиски)

УпотребаУреди

{{GRIN | name = | id = | accessdate = 18 јули 2022}}


  • name (назив на растението — слободен текст, препорачливо на долуприкажаниот начин)
  • id (број што стои во URL-адресата на дадената страница на GRIN)
  • accessdate (датум на консултирање на страницата — незадолжително)
* {{GRIN | name = Австралиски морков (''Daucus glochidiatus'' Labill. Fisch. & C. A. Mey.) | id = 102093 | accessdate = 3 јануари 2009}}

што дава: