Предлошка:Dmy

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

УпотребаУреди

Оваа предлошка им овозможува на ботовите и уредниците да увидат дека во означената статија се користи датумскиот формат „дд мм гггг“. Видлив е само при уредување. Тука водат предлошките {{Use dmy dates}} и {{DMY}}.

ПоврзаноУреди