Предлошка:Страница за помош/doc

  1. REDIRECT Шаблон:Шаблонски документ гледан директно

За да вклучите кратенка (или кратенки), напишете ја како параметар {{страница за помош|ВП:КРАТЕНКА}}

За да ја подредите страницата за помош, додајте го параметрот {{страница за помош|Подредување=<знаци за подредување>}}.

Може да се дадат најмногу пет кратенки, со или без подредување:

{{Страница за помош|ВП:КРАТЕНКА|ВП:КРАТЕНКА2|ВП:КРАТЕНКА3|ВП:КРАТЕНКА4|ВП:КРАТЕНКА5|Подредување=<знаци за подредување>}}.


За слични насловни предлошки за Википедија, видете Категорија:Предлошки за Википедија