Предлошка:Премести

Икона за документација Документација за предлошка[преглед] [уреди] [историја] [превчитај]

Употреба

уреди

Пожелно е да го наведете насловот во кој сакате да се преименува страницата. За да го направите тоа, искористете ја предлошката вака:

{{премести|НОВИОТ НАСЛОВ НА СТРАНИЦАТА}}

Ова, секако, не ја автоматски преместува страницата, туку им укажува на другите уредувачи да помогнат и да го извршат преместувањето. Предлошкава ја става статијата во Категорија:Статии за преместување.

Пренасочувања кон оваа предлошка

уреди

Оваа предлошка можете да го повикате и преку: