Употреба

уреди
код се прикажува
{{ПолКарта-линија|lon=-50}}
Линија преку Земјата
50°
50. западен меридијан
{{ПолКарта-линија|lon=130}}
Линија преку Земјата
130°
130. источен меридијан
{{ПолКарта-линија|lat=-30}}
Линија преку Земјата
30°
30. јужен напоредник
{{ПолКарта-линија|lat=60}}
Линија преку Земјата
60°
60. северен напоредник

Поврзано

уреди